Outlook 365 – Hvordan får du Navigationspanelet fra venstre side til bunden igen?

Outlook 365 – Hvordan får du Navigationspanelet fra venstre side til bunden igen?

I en af de nyere opdateringer (Kanal 2207) til Outlook 365 er Navigationspanelet (Navigation Bar) blevet flyttet fra bunden til øverste venstre side af brugerfladen.

Læs i dette indlæg, hvordan du får Navigationspanelet (Navigation Bar) fra venstre side tilbage til bunden.

Michael Martinsson,
Forfatter og underviser

Outlook Specialist Kursus

På kurset Outlook Specialist – Organisering og effektiv brug, får du masser af inspiration til de gode arbejdsvaner i Outlook.

Du lærer, hvordan du kan holde styr alle dine mails og opgaver samt hvordan du kan skabe bedre overblik i din hverdag.

Læs mere om kurset her.

Hvorfor er Navigationspanelet flyttet?

Begrundelsen fra Microsofts side til denne ændring i brugerfladen er, at de ønsker at brugerfladen bliver mere ensrettet med deres online baserede produkter og dermed ønsker Microsoft at skabe mere interesse for netop at benytte deres online produkter.

Tilpasning af brugerfladen er altid en smagssag. Nogen elsker sikkert den nye brugerfladen (jeg har personligt ikke mødt nogen endnu), mens andre ønsker deres “gode gamle” brugerfladen igen (dem har jeg til gengæld mødt rigtig mange af).

Derfor har jeg beskrevet, hvordan du kan få Navigationspanelet (Navigation Bar) fra øverste venstre side tilbage til bunden.

Forfatter Michael Martinsson, underviser på kurset Outlook – Organisering og effektiv brug af Outlook.

Løsning 1: Kommer snart – Prøv nu

En simpel metode, men også ret kortsigtet løsning, er at slå “Prøv det nu” fra. “Prøv det nu” er en indstilling, hvor du får mulighed for at afprøve de kommende nyheder før de officielt bliver frigivet.

I øverste højre hjørne af brugerfladen kan du slå “Prøv det nu” fra. Når du herefter har genstartet Outlook, vil Navigationspanelet (Navigation Bar) bliver flyttet til bunden.

Løsningen med at slå “Prøv det nu” fra er som nævnt ret kortsigtet, for på et tidspunkt bliver den nye opdatering muligvis en mere permanent del af Outlook. Desuden fravælger du også muligheden for at afprøve andre kommende nyheder.

Løsning 2: Ændring i Registreringsdatabasen

Denne løsning er noget mere teknisk og kræver, at du har administrator rettigheder til at ændre på din PC. Medarbejdere i større virksomheder og organisationer er ofte underlagt og styret af IT afdelingen, når det kommer til disse ændringer. Hvis du ikke har rettigheder til at ændre opsætningen, kan du evt. rette henvendelse til din IT afdeling.

Navigationspanelet fra venstre side til bunden

1) Højreklik på Windows Startknappen og vælg Kør (eller anvend genvejen WINDOWS + R)

2) I dialogboksen Kør skriver du “regedit”

3) Vælg Ja for at få lov til at ændre i registreringsdatabasen

4) I dialogboksen Registreringseditor skal du navigere til: HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Office\16.0\Common\ExperimentEcs\Overrides

5) I mappen Overrides skal du oprette en ny strengværdi ved at højreklikke på mappen Overrides og herefter vælge Ny > Strengværdi

6) Skriv Microsoft.Office.Outlook.Hub.HubBar i tekskboksen

7) Tilføj værdien falsk til den oprettede strengværdi ved at højreklikke på Microsoft.Office.Outlook.Hub.HubBar og derefter vælge Rediger. I dialogboksen Rediger streng angives “falsk” som Værdidata. Klik OK

8) Når strengværdien er angivet lukkes dialogboksen Registreringseditor

9) Genstart Outlook hvorefter Navigationspanelet (Navigation Bar) er flyttet til bunden. Nu har du også mulighed til at skifte til “mormor” visningen;-)

TIP: Du kan flytte Navigationspanelet tilbage til øverste venstre side ved at slette strengværdien igen. Du skal blot højreklikke på Microsoft.Office.Outlook.Hub.HubBar (i Registreringseditoren) og derefter vælge Slet…